Gebruikersonderzoek, ergonomie en frequente testen met mockups op mensen zijn standaard ingrediënten in ons ontwerpproces.


Duurzaam ontwerpen

Als ontwerpbureau voelen we ons verantwoordelijk voor de producten die we ontwerpen. We geloven dat we samen met u echt een positieve invloed kunnen hebben. Daarom willen we u graag uitdagen om te concentreren op betekenisvolle producten die lang meegaan. Juist ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eco-design.
 
We begrijpen dat een ontwerp niet duurzaam is door gewoon materialen te gebruiken die milieuvriendelijk zijn. Als we juist willen doen, dan zijn er veel meer problemen die aangepakt moeten worden. Grote stappen in duurzaamheid kunnen worden gemaakt door het product zodanig te ontwerpen dat het langdurig meegaat en lang betekenis houdt voor mensen. Die insteek zal onze belangrijkste focus zijn.

Duurzaamheid Checklist

We ontwikkelden voor intern gebruik een Duurzaamheid Checklist, een lijst met meer dan 40 controles om ons te helpen onze ontwerpen te verbeteren en producten duurzamer te maken.
 • ontwerp een business model gebaseerd op cost-for-use
 • ontwerp multi-functionele producten
 • ontwerp het product met modules die ergens anders ook weer gebruikt kunnen worden
 • minimaliseer het aantal materialen
 • gebruik materialen die kunnen worden hergebruikt
 • gebruik zo mogelijk gerecyclede materialen
 • gebruik biologische / organische materialen
 • minimaliseer vervuiling van materialen door coatings en printen
 • zoek voor synergie tussen componenten en functies
 • streef naar maximale efficientie
 • ontwerp voor deel-belasting
 • ontwerp voor een efficient productie proces
 • ontwerp producten zodanig dat ze eenvoudig een technische upgrade kunnen krijgen
 • gebruik hernieuwbare energie waar mogelijk
 • ontwerp feedback naar de gebruiker over energie verbruik
 • minimaliseer transport van leveranciers naar de lokale markten
 
 

Ecologische skate wielen

Een project dat mooi een andere manier van kijken naar duurzaam ontwerp illustreert is het nieuw ontworpen Zeleritaz inline skate wiel.

Het gepatenteerde wiel is opgebouwd uit twee delen: een hoogwaardige aerospace-aluminium velg die voor tientallen jaren zal meegaan, en een duurzame nylon / PU band-constructie die het mogelijk maakt om banden te vervangen, en niet het totale wiel te moeten weggooien, zoals normaal het geval is. De banden kunnen worden ingezameld en gerecycled, om ze om te vormen tot nieuwe banden.

JAKA BENEDIK
Benedik-Design, Oprichter (SLV)
Winner Consumer Voting ISPO COMMUNITY:
" Het verwisselbare velg / band-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch ontwerp. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de sportindustrie. Bovendien zal de gebruiker minder gewicht te hoeven dragen en minder hoeven uitgeven aan het wisselen van wielen."
 
 
Naast onze belangrijkste focus op het ontwerp van zinvolle en duurzame producten, helpt de checklist ons om het ontwerp te optimaliseren op andere gebieden en om het standaard business model uit te dagen van productie, verkoop en weggooien van producten.

Duurzame uitdaging

Als u geïnteresseerd bent om uw nieuwe design project te richten op betekenis en duurzaamheid, neem dan contact met ons op om nieuwe mogelijkheden te bespreken. Bijvoorbeeld inname-programma's voor producten, producten aanbieden tegen een maandelijkse gebruik-vergoeding, het ontwerpen van uw producten voor hergebruik van onderdelen en het belangrijkste van alles: het ontwerpen van producten met een langdurige betekenis.

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.