Gebruikersonderzoek, ergonomie en frequente testen met mockups op mensen zijn standaard ingrediënten in ons ontwerpproces.


Onze benadering van industrieel design

Wij benaderen industrieel design vanuit partnerschap, het aanbrengen van focus en het ontwerpen van producten met een eerlijk verhaal.
Ons designproces start met een solide design strategie, waarbij we krachtige design tools inzetten om gebruikservaring, betekenis en strategische factoren als concurrentie analyses te vertalen naar een richting qua vormgeving en interactie.

Zodra dat fundament is gemaakt, creëren we schetsen en form-finding studies, maken we mockups en functionele prototypes, testen in levensechte situaties en voeren verbeteringen door.

Kijkje-in-de-keuken sessies

Wij geloven in samenwerking en partnerschap. Daarom nodigen wij onze partners regelmatig uit voor een 'kijk in de keuken' sessie, waarbij we samen beslissingen nemen, focus aanbrengen, risico's afwegen, mockups testen en designrichtingen bespreken.

Geen lange termijn verplichtingen en flexibiliteit

Wij bieden onze diensten aan op een projectmatige manier, met een duidelijke scope, planning en budgetten. Wij kunnen u ook onze diensten aanbieden met ons unieke subscription-model. Daarbij zijn er geen lange termijn verplichtingen, flexibiliteit en focus op partnerschap. Vraag naar ons Playbook met het onderstaande formulier als u meer wilt weten.

 
 

Mensgericht product design

Wij ontwerpen voor mensen. Ons doel is om betekenisvolle producten te ontwerpen, die een echte verbetering betekenen voor de gebruiker op het gebied van veiligheid, gezondheid of leefomstandigheden.

Tijdens de Design Strategy fase van het project gebruiken we krachtige tools om de kern betekenissen te formuleren die het product zal hebben voor de gebruikers. On-site gebruikersonderzoek en testen met mockups helpt ons om concepten en producten te ontwerpen die eenvoudig zijn in het gebruik, ergonomisch zijn en bij dragen aan het welzijn van mensen.
 
 

Grip op het proces

Product design is een creatief proces. En creatieve processen kunnen eng zijn, omdat we samen met jullie iets gaan creëren wat nog niet eerder is gedaan. Daarom hebben we een aantal krachtige tools om het proces samen met u te beheersen.
We maken gebruik van online tools voor project management en samenwerking in elke fase van het project, zodat iedereen die betrokken is bij het project up-to-date is met de planning, taken en deadlines van het project.

Elke week ontvangt u een email van ons met een Project Update overzicht. We beschrijven in deze e-mail de acties die we vorige week hebben uitgevoerd en de acties die we de komende week zullen oppakken. Op die manier houdt u altijd overzicht over het project. En in de Project Update vind u de projectbudgetten, overeengekomen meerwerk, besteed budget, alle inkoopdelen, alle facturen en alle gemaakte afspraken.

En natuurlijk houden we regelmatig (online) meetings en hebben contact per email en telefoon, waarmee we jullie betrekken in de design strategie en het ontwerp proces.


 
 

Duurzaam product ontwerp

Duurzaamheid, in de zin van hoe producten worden gedemonteerd en gerecycled, is uiterst complex, vooral omdat de meeste producten complex zijn. Wij geloven veel meer in het geven van diepe betekenis aan producten en het leveren van hoge kwaliteit, zodat mensen de producten lange tijd zullen gebruiken.

Dat houdt praktisch voor ons in dat we proberen alleen producten te ontwerpen waarvan wij denken dat ze op lange termijn positief zullen bijdragen aan het leven van mensen. Derhalve ontwerpen we geen producten die zeer trendgevoelig zijn en specifiek moeten worden ontworpen om de gebruiker maar een paar maanden te dienen.

Duurzaam Ontwerpen
 
 

Wat we niet doen

Door de jaren heen hebben wij een aantal industrieën geidentificeerd waarvan wij vinden dat die in lijn zijn met de kernwaarden en visie van ons bedrijf. Dit betekent dat we geen projecten uitvoeren voor de volgende industrieën: wapenindustrie, tabaksindustrie, seksindustrie, industrieën die gebruik maken van dierproeven en alle andere industrieën die in onze ogen niet bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen of dieren.
 

Design Kwaliteit en Planning

Design kwaliteit is zeer belangrijk voor ons gedurende het hele proces, zowel in een meetbare vorm als in de beleving van kwaliteit.

Om deze kwaliteit te bereiken hebben we tijd nodig. We begrijpen heel goed dat elk project een planning nodig heeft met deadlines, maar als we moesten kiezen tussen hoge kwaliteit en planning, dan zullen we gaan voor hoge kwaliteit. 
 
 

 

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.