Industrieel ontwerp moet bijdragen aan positieve verandering in het leven van mensen. Zoekt u een design partner die producten ontwerpt met een krachtig verhaal?


Interactie Design

Interactie is zowel belangrijk voor consumentenproducten als voor professionele producten. Na functionaliteit is gebruiksvriendelijkheid van een product het volgende op de piramide van behoeften van de gebruiker. Het maakt of breekt het product.
Daar waar mensen producten gebruiken, producten besturen, met producten communiceren, vindt interactie plaats. Veel aspecten zijn van belang: hoe knoppen worden geplaatst, welke symbolen en pictogrammen worden gebruikt, hoe een menu structuur is opgebouwd, hoe wordt omgegaan met fouten, affordances en beperkingen.
 
 

Interactie design proces

We beginnen het interactie ontwerpproces met het doen van human factors onderzoek: observeren van gebruikers, interviews afnemen, het zelf ervaren van producten binnen het team, rollenspellen of een van de andere tientallen methoden voor het doen van gebruikersonderzoek.

Normaal gesproken zullen we proberen om video's te maken zo lang als dat passend is, bij voorkeur schieten we video's waar de gebruiker niet beseft dat hij of zij wordt gefilmd, zodat het gedrag zo normaal mogelijk is. Terug in de studio interpreteren we het gedrag met onze human factors specialist en beginnen met het ontwerpen van de nieuwe interactie.

We houden rekening met de basisprincipes van het mentale model, affordances, feedback, flow, opeenvolging van gebeurtenissen en beginnen met het ontwerpen van de interactie flow met schetsjes, grafische overzichten of interactieve PDF's.
 
 

Combinatie van psychologie, design, elektronica en software om de beste interactie te ontwerpen

Op het snijvlak tussen product, elektronica, software, services en de gebruiker gaat het om het ontwerpen van de juiste conceptuele modellen, het begrijpen van de psychologie achter de gebruiker, het bouwen van prototypes, het testen met gebruikers en het kunnen intepreteren van testresultaten en observatie resultaten.

 

Ergonomie en interactie

Interactie is niet alleen een display, menu's en pictogrammen. Ook zuiver mechanische producten hebben sterke interactie en ergonomie nodig zodat de gebruiker het product begrijpt. Dit is waar het mentale model van pas komt: heeft de beoogde werking van het product een link met een mentaal model dat de gebruiker begrijpt, misschien van een ander product?

Testen met mockups helpt om te zien of gebruikers vanaf het begin de werking en het beoogde gebruik van het product begrijpen. Wanneer dit niet het geval is, dan maken we kleine veranderingen in het ontwerp en geven nieuwe aanwijzingen in het design over hoe het product het beste werkt. Ergonomische omstandigheden worden beschouwd en getest, zoals service engineers die werken in extreme omstandigheden in de olie-industrie, op hoge platforms, koud weer en met zware handschoenen aan.
 
 
 
In ons ontwerpteam combineren we expertise in product design, elektronica ontwikkeling, embedded software en psychologie. Hierdoor kunnen we snelle iteraties maken, testen met gebruikers en komen tot optimale oplossingen voor de gebruiker.
 

Interface Design

Eén van de aspecten van interactie is het geven van terugkoppeling aan de gebruiker. Dit kan gedaan worden op vele manieren, met hoorbaar geluid, met tactiele oplossingen of zelfs met een geur. In veel gevallen zal deze terugkoppeling worden gegeven met licht, omdat het gemakkelijk is te realiseren en niet erg opdringerig.

Voor eenvoudige producten zullen we veelal kiezen voor eenvoudige feedback oplossingen, bijvoorbeeld met LED's en lightguides. Voor complexere producten, wanneer complexere feedback naar de gebruiker toe nodig is om de gebruiker te informeren over de status van het apparaat, wanneer de gebruiker moet kunnen kiezen uit meerdere opties en de gebruiker toegang nodig heeft tot complexe informatie, dan is een display mogelijk de beste keuze.

En dan kunnen nog vele opties worden verkend: eInk-schermen, kleuren TFT displays, capacitive touch-integratie of aangesloten op een slimme draaiknop, zoals we bijvoorbeeld kennen uit BMW's auto management systeem.
 
 
 

 

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.