Industrieel ontwerp moet bijdragen aan positieve verandering in het leven van mensen. Zoekt u een design partner die producten ontwerpt met een krachtig verhaal?


Medisch Design

Wij hebben ervaring met het ontwerpen van nieuwe producten voor medische en zorgtoepassingen. Mensen zijn dan nog meer de focus van het ontwerpproces en de creatie van nuttige en zinvolle oplossingen is erg belangrijk.
Wij ontwerpen zowel wearables voor toepassingen in de gezondheidszorg, maar ook medische instrumenten, revalidatie producten, medische hulpmiddelen en (semi) medische apparaten die worden gebruikt in ziekenhuizen, tandheelkundige klinieken en verzorgingstehuizen.
 
 

Medisch product ontwerp

Ontwerp en ontwikkeling van medische hulpmiddelen, zoals handheld apparaten en instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of grotere apparaten zoals luchtbehandelingssystemen in een OK-omgeving vragen om een mensgerichte benadering, slimme technologie en innovatief denken. Wij ontwerpen altijd in nauwe samenwerking met medisch personeel, patiënten en ontwikkelingspartners.

In veel gevallen komen ideeën voor nieuwe producten van medisch personeel, zoals een chirurg die gedurende vele jaren ervaring een nieuwe manier van opereren ontdekt en daarvoor een nieuwe instrument nodig heeft. Normaal worden eerst een aantal proof-of-principle instrumenten ontwikkeld om te testen met de nieuwe manier van opereren, waarna een volledige ontwerp project wordt gestart. Met behulp van zowel mensgericht design en slimme techniek leidt zo'n project na enkele iteraties tot uiteindelijke prototypes die het approval-proces zullen ingaan.
 
 
Het proces van medisch product design lijkt erg op een normaal ontwerpproces, maar er is meer aandacht voor gebruiksonderzoek, testen en het valideren van oplossingen met medische teams en belanghebbenden in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Het proces vereist ook meer onderzoek en documentatie over normen, gecertificeerde materialen, coatings, weerstand tegen chemische reinigingsmiddelen, algemene hygiëne van het product, waterbestendigheid en veiligheidsnormen.
 

Gebruiker studies

We zijn gewend om in onze projecten medisch personeel te betrekken als toekomstige gebruikers van het merendeel van de producten die we ontwerpen. En ook patiënten, die in sommige gevallen ook de producten bedienen. We doen observaties, proberen oplossingen uit, organiseren korte effectieve groepssessies, maken interpretaties op het gebied van gebruikersomgeving en verwacht gebruik, om te komen tot eenvoudig, mooi en slim medisch product design.

Bij een medisch alarmsysteem hielp een zeer effectieve korte sessie met medische personeel ons te begrijpen dat het product oneigenlijk werd gebruikt, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond voor patiënten. Deze observaties en sessies hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.
 
 
 

 

 
 

Ondersteuning op het gebied van certificering van medische apparaten en hulpmiddelen

Wij werken samen met verschillende partners om onze klanten te ondersteunen met het certificering van producten, zowel algemene certificeringen voor CE met betrekking tot mechanische en laagspanning directieven, evenals EMC / ESD-voorschriften.

Daarnaast kunnen we samen met partners ook helpen in de aanvraag en testen voor specifieke medische certificeringen zoals 93/42 / EEG, ICE 60601 of FDA klasse I of II.

 
 
Bekijk meer projecten op het gebied van medisch design en design voor gezondheid: Design voor gezondheid

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.