Industrieel ontwerp moet bijdragen aan positieve verandering in het leven van mensen. Zoekt u een design partner die producten ontwerpt met een krachtig verhaal?


Ontdek onze industrieel design diensten

Wij geloven dat we uw bedrijf kunnen helpen om geld te verdienen met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven mensen.
Zoals we ook onze partners Philips, SMF Potok en Zeleritaz Racing Sports hielpen om een activity monitor, een medisch bio-inactivatie luchtbehandeling systeem en bekroonde inline skate wielen te ontwikkelen.
 

Wat we bieden

U kunt ons als partner inschakelen om bijvoorbeeld alleen een design strategie te ontwikkelen voor uw project of alleen een proces van ergonomisch systeem ontwerp te doorlopen.

U kunt ons ook betrekken bij grote delen van uw industrieel design en productontwikkeling projecten, vanaf het prille begin van design strategie en concept design, tot volledige ondersteuning op het gebied van ontwikkeling, engineering, prototyping, testen en voorbereiden voor productie. 
inzicht, design strategie, betekenis, design proces

Design Strategie

We bestuderen grondig de kern-betekenis, gebruikers, gebruikstoepassingen en design styling voor een nieuwe oplossing of product, met behulp van onderzoek en creatieve tools, wat leidt tot een stevig design strategie document.
systeem design, systeem ontwerp

Systeem ontwerp

Producten vereisen een solide systeem ontwerp, met selectie van de juiste componenten en het direct vanaf het begin testen van de functionaliteit om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, zowel functioneel als ergonomisch.
concept design, schetsen, nieuwe concepten

Concept Ontwerp

Handschetsen, het creëren van snelle mockups, testen met gebruikers en in ons team, digitale presentatie schetsen en hoge kwaliteit automotive 3D surface modeling vormen de kern van ons concept design proces.
interactie design, interface design

Interactie Design

Parallel met het concept ontwerp creëert ons team interactie schema's en werkt aan usability, ergonomie en ontwerpt interfaces.
product engineering, 3D CAD engineering, product ontwikkeling

Product Engineering

Functionaliteit en kwaliteit zijn van groot belang om goede producten te creëren, daarom bieden wij high-end product engineering, met CAD surface modelling, FEM analyses, Design for Manufacturing, prototype testen volgens veiligheidsnormen en ondersteuning bij certificeringen.
prototyping, testen, iteraties

Prototypes & Iteraties

Prototyping en testen is een continu proces tijdens een ontwerp project om de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te controleren. Wanneer de vorm, functionaliteit en interactie goed zijn, dan zijn de bestanden klaar voor de uiteindelijke engineering optimalisaties bij een productiebedrijf.
transport design, bouwmachine design, landbouw machine design, trein design, tram design

Design van commerciële voertuigen

Wij ontwerpen en ontwikkelen commerciële voertuigen, nieuwe interieur en exterieur delen voor bouwmachines, landbouwmachines, treinen en trams met Class A surface modeling, hoog ergonomisch niveau en innovatieve nieuwe oplossingen.
medical design, medical engineering, medisch ontwerp, medisch design, medesign

Medisch Design

Wij ontwerpen en ontwikkelen semi-medische en medische apparaten, producten voor persoonlijke gezondheid, producten voor ouderenzorg en revalidatie, inclusief ondersteuning op het gebied van medische certificering.

Starten met een design strategie

Een stevige design strategie helpt ons en onze klanten enorm om richting te vinden in het concept ontwerp stadium en sneller te komen tot waardevolle en betekenisvolle productconcepten.

 

Kern betekenissen

We maken gebruik van een set van 15 cultuur onafhankelijke kern-betekenissen, of core meanings in het Engels. Deze betekenissen blijken universele waarden van mensen te zijn. Terwijl het relatieve belang van deze betekenisvolle ervaringen kunnen variëren en hun interpretatie enigszins kan afwijken, lijken alle culturen deze betekenissen te herkennen. Dit betekent dat er een zekere samenhang is tussen menselijke behoeften die het onderscheid van cultuur en taal overstijgt.

In teambesprekingen selecteren we 1 of 2 kern betekenissen die het beste passen bij het product. Wij gebruiken deze algemeen aanvaarde betekenis om de relatie tussen de gebruiker en het product te beschrijven: welke rol zal het product spelen in het leven van de gebruiker en welke betekenis zal het hebben. Na selectie van een of twee kern betekenissen vertalen we die in vormen, materialen, kleuren en texturen.
 
 
 

Strategie vertalen in vormen, materialen en texturen

Concept ontwerp is de kern van ons industrieel design proces. Het bestaat voornamelijk uit handschetsen en het creëren van mockups voor vormstudies.
 

Het begin van concept ontwerp

We gebruiken de design strategie conclusies als start voor het concept ontwerp. De gedefinieerde vormen, kleuren en uitstraling worden ter ondersteuning aan de schetsmuur gehangen.

Voor elk project maken we een klein team van drie of vier ontwerpers die beginnen met handschetsen en honderden kleine schetsen maken. Ze evalueren de schetsen continu op ergonomie, vorm, de mate waarin ze passen in de strategie, de technische oplossing, maakbaarheid en andere factoren. Sommige van de veelbelovende schetsen worden vertaald schuim modellen, om de vorm in 3D te evalueren.

Tijdens dit proces geven wij u een 'kijkje in de keuken' waarin we ruwe schetsen bespreken en adviseren over de meest veelbelovende design richting.
 
 
 

Iteraties, het komen tot de juiste vorm, interactie en functionaliteit

Het maken van veel mockups helpt om de vorm te verfijnen, stap voor stap verbetert het productconcept tot alles in balans is en klaar is voor verdere ontwikkeling.
 
 

Mockups tijdens het concept ontwerp

We zijn gewend om veel testmodellen bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen.

Deze snel gemaakt mockups helpen ons om functionaliteit en vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we mechanische of elektronische oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in zes of zeven variaties gebruikstesten te doorstaan.
 
 

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.