Projecten

Het kiezen van een design partner is een belangrijke beslissing. Om u te helpen die beslissing te evalueren, hebben we een Playbook voor u gemaakt.
Wij helpen uw onderneming graag met industrieel design en product engineering van kwalitatieve producten. We bieden u een mensgerichte, hoogwaardige design aanpak, waarbij we ondersteunen om focus te houden, zonder lange termijn verplichtingen.


Industrieel design van medische apparaten en producten

 
 
 

Focus: Bio-Inactivatie 300

Het Potok 300 bio-inactivatie apparaat is een hoogwaardig medisch luchtbehandelingsapparaat, speciaal gebouwd voor toepassingen in ziekenhuizen en voor tandartsen.

Het apparaat is gebaseerd op Potok technologie die wordt gebruikt in het International Space Station en daarvoor in het MIR station. Met behulp van speciale nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels gedood. De apparaten werken in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers om te dienen als een zeer efficiënte supplementaire manier om infectie te beheersen.

www.potok.com

 
 
philips, activelink, activity monitor

Philips ActiveLink 2.0

State-of-the-art Activity Monitor, met een zachte polsband en clip voor eenvoudig dragen.
medische luchtbehandeling, bio inactivation

Potok bio-inactivatie 300 apparaat

Serie van medische luchtreiniging apparaten die gebruikt worden in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers.
medische tablet, zorg

5G Medische Tablet

Medische tablet computer voor zorgtoepassingen, met verbeterde audio technologie die voldoet aan medische standaarden.
persoonlijk medisch alarm, medisch, zorg

WiredPas

Medisch alarm systeem, waarbij de gebruiker kan bellen voor hulp in het ziekenhuis of verzorgingshuis.
glucashield, diabetes, kinderen, medisch

Glucashield

Gepatenteerd, klein, eenvoudig en lichtgewicht product voor kinderen met diabetes en voor ouders van die kinderen.
philips, activelink, activity monitor, medisch, zorg

Philips Activity Monitor 4

De volgende generatie Activity Monitor met geïntegreerde hartslag sensor.
tandenborstel, ergonomisch, medisch

LongaVita Toot

Ergonomische tandenborstel, met een iets vergroot borstel gebied.
medisch, docking station

5G Medisch Dock

Docking station voor medische en zorgtoepassingen, op maat ontworpen voor een 5G medische tablet.
 
 
 

Industrieel design van high-performance sport producten

 

Focus: DSW Inline Skate wielen

De DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, hoogwaardig en milieuvriendelijk wiel-systeem dat minder dan 155 gram weegt, maar zeer duurzaam is vanwege zijn unieke aluminium velg. Het wiel heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid. Bovendien vergt het minder materiaal en tijd om de band te vervangen. De eliminatie van een niet-recyclebare kunststof kern maakt wiel beter voor het milieu.

Jaka Benedikt: "Het verwisselbare velg / band-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch design. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de actie sport-industrie. Daarnaast hoeft de gebruiker minder gewicht te dragen en minder uit te geven aan het verwisselen van wielen."

www.zeleritaz.com

 
 
 
blt, bearing release tool, inline skate, sport design, gereedschap

BLT bearing release tool

BLT is een innovatief handgereedschap voor het eenvoudig en snel verwisselen van 608 lagers.
decathlon, sport design, bidon, product design

Decathlon Aptonia ESS

Bidon met systeem voor het intuïtief en eenvoudig doseren van sportvoeding.
aero helmet, fietshelm, sport design, product design

Aero helm

Aerodynamische helm met gepatenteerde functies voor inline skaters en fietsers. Komt binnenkort.
ijshockey schaats, product design, sport design

S-serie IJshockey Schaats

De S-serie ijshockey schaatsen zijn ontworpen met de speler in het achterhoofd en biedt topprestaties in een dynamische stealth stijl.
inline skate wiel, product design, zeleritaz, sports design

DWS Z1 skate wielen

DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, high-performance en milieuvriendelijk inline skate wiel systeem.
activity monitor, heart beat sensor

Philips Activity Monitor 4

High-performance activity monitor, met geïntegreerde hart sensor en comfortabel polsbandje.
 
 
 
 
 

Industrieel design van hoogwaardige consumenten producten

 
 
 

Focus: Music Center

Dit Music Center biedt de mogelijkheid om te genieten van muziek door het hele huis. Met behulp van draadloze streaming-technologie kan de muziek op iPod's en laptop's met iTunes worden geopend door het Music Center, via de eenvoudig te bedienen afstandsbediening. Het product heeft een harde schijf aan boord, een iPod docking station, CD / DVD-speler en internet radio.

Het product kreeg internationale aandacht, alsook van Apple en het Apple Benelux distributiekanaal bood aan om dit product te verkopen in hun 600 winkels. 
 
babycare, tap, consumenten product, product design

Babycare Tap

Een onderscheidend consumentenproduct dat een waterkoker en waterkoeler combineert en direct water levert op precies 37 graden voor het bereiden van babyvoeding.
music center, audio, consumenten product, product design

Music Center

Een draadloos muziekproduct dat muziek kan afspelen vanaf uw muziekcollecties op iPod of iTunes bibliotheek.
consumenten product, product design, alarm lamp, noodlamp

Noodlamp

Nadat het 112 alarmnummer is gebeld, moet de noodlamp op een zichtbare plaats worden geplaatst, en begeleidt deze de hulpdiensten in de laatste 400 meter door te knipperen.
roadie tuner, gitaar tuner, consumenten product, product design

Roadie Tuner

Volautomatisch gitaar-stemapparaat, verbonden via bluetooth aan smartphones. Zeer geschikt voor op het podium.
snooc, product design, persoonlijke verzorging, stijltang

Snooc stijltang

Persoonlijk verzorgingsproduct met automotive styling, hoogwaardige materialen, draadloze technologie en een speciaal metalen veer-systeem.
zester, keukengereedschap, product design

Zester keukengereedschap

Een nieuwe innovatieve keukenhulp, gebouwd van hoogwaardig roestvaststaal en het duurzame mineraal Christalan.
 
 
 

Industrieel design van producten voor professionals

 

Focus: TOFD / PE meetinstrument

De TOFD / PE (time of flight diffraction and pulse echo) is een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, ontwikkeld voor TÜV Rheinland Sonovation. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van lassen te controleren en te certificeren. Het apparaat wordt gebruikt in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten.

Het apparaat maakt gebruik van ultrasone geluidspulsen om een interne weergave van de lassen te maken, waardoor het mogelijk de kwaliteit van de lassen te beoordelen op een niet-destructieve wijze. De meetgegevens worden verzonden via een voorversterker naar een industriële laptop voor analyse.

www.tuv.com

 
 
 
tensio, papierindustriel, digitaal meetinstrument

Tensio+ spanning meting

Digitaal meetinstrument voor de papierindustrie. Het ontwerp biedt een totaal nieuwe look en feel, waarbij de absolute meetafwijking werd verlaagd tot minder dan 5%.
CSM, Vendor, openbaar toilet, product design

CSM Clean Seat Matic

Automatisch toiletbril hygiene systeem, dat op bestaande toiletten kan worden gemonteerd. Speciaal ontworpen voor openbare ruimtes zoals luchthavens.
 
digitaal, meetinstrument, ultrasoon, TUV, Sonovation

TOFD / PE ultrasoon meting

Een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, gebruikt om lassen te controleren en te certificeren in de offshore- en olie-industrie.
tool, product design, gereedschap

CrossMate handgereedschap

Effectief en eenvoudig kunststof handgereedschap voor professionele betonboorders, dat drastisch het aantal fouten verminderd bij het boren in beton.
 
 
 

Industrieel design en ontwikkeling van commerciële voertuigen

 
 

Volvo L350I wheel loader

In cooperation with Volvo Construction Equipment we designed the L350I, projected to enter the construction market in 2018 and successor of the present L350F.

The Volvo L350I is a 52-tons wheel loader, designed to withstand the toughest operating conditions such as face loading freshly blasted rock.

The L350I is equipped with an efficient Volvo diesel engine in combination with plug-in hybrid technology, offering at least 15% lower fuel consumption than its size class competitors.

The overall exterior design has been changed, adding strong Volvo shoulder lines, a frontward leaning cabin design with better visibility, easier access to engine compartment and better mudguards.

The interior has been redesigned, with improved organization of tier-1 and tier-2 controls. Everything in the cabin has been designed to focus on rest and concentration, with a high quality comfortable leather chair, clear visibility display combined with analog clocks for driving and fuel efficiency information.

www.volvoce.com
 
 
 
 
 

Lawrence Chiu

Zeleritaz Racing Sports, Hongkong

"We have been working closely with Bluelarix Designworks for the past 3 years. Never any problem working with nice people. Very professional, organised, smart, strong vision and yet extremely easy going people. I would strongly recommend Bluelarix Designworks to those who need support in industrial design and product engineering projects. They are the team!"

Maarten-Jan van Fulpen

Fast Focus

"Last year we have successfully worked with Bluelarix Designworks in the product design of a e-health solution. Both business and creative wise Bluelarix Designworks is a very pleasant and professional partner. Andreas' experience and drive is very inspiring. The close collaboration with the design leads to a successful design process and both functional and good looking product design."
 
 

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."

Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“I am impressed! I am positively surprised by the solutions you came up with”

Evert Jaap Lugt

NGTI Swisscom

“I am happy we came to a great design. I gladly connect my name to this."

Bjorn Snijders, Wim Timmer

TüV Rheinland Sonovation

"We are content with the present design solution, it is a great step forward communicating the quality we deliver.”

Boudewijn Hoekstra

Niko Home Automation

"Bluelarix Designworks is a well-organised, creative and flexibele hardware design firm. Andreas is an intelligent and easy-going person. Did some good development for parts of the Niko Projects solution."
 


Waarom partners voor ons kiezen

 
 
 

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Ontvang ons Playbook

Vul het onderstaande formulier in en we sturen u het Bluelarix Playbook. Daarin staat in detail beschreven hoe het is om samen te werken.

Als u wilt dan kunnen we ook een gesprek opstarten en brainstormen over uw project.

Naam:

Vul aub uw naam in.
Email:

Vul aub een geldig email adres in.
Bedrijfsnaam:

Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Over uw project:

Please let us know your message.Geef aub de code om het formulier te versturen.


Bent u klaar om het leven van mensen positief te veranderen met industrieel design?

Wij kunnen als product design buro uw bedrijf helpen om omzet te genereren met hoogwaardige nieuwe producten die een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen.
Onze werkwijze en aanpak van industrieel design en productontwikkeling is uniek. De basis is een solide design strategie en core meanings, gevolgd door een uitgebreide ervaring in ergonomie, high-end styling en robuuste product engineering. De resultaten zijn eerlijke producten, met focus en een krachtig positief verhaal.

Wij werken samen met moedige bedrijven, van start-up tot multinational.

Werken met ons ontwerpbureau is anders.


contact

Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
The Netherlands
+31 20 820 22 11

Bilker Allee 217
40215 Düsseldorf
Deutschland
+49 211 3876 9312


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bluelarix product design on facebookmaandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Verklaring

referenties

starten

Als u overweegt om met ons te werken, dan is de volgende stap eenvoudig. Vraag ons Playbook aan en lees meer hoe we partners kunnen worden. Als u al iets vertelt over uw project, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met u op.

Ontvang ons Playbook


Wilt u eerst een NDA tekenen, stuur ons dan een mailtje, dan sturen we u onze NDA toe.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.