Medisch design, e-health en laboratorium producten


Wij ontwerpen en ontwikkelen medische, e-health en laboratorium producten die worden gebruikt in de verloskundige praktijk, neonatale units, operatiekamers, verzorgingstehuizen en laboratoria.

Gebruikers georiënteerde benadering

Ontwerp en ontwikkeling van medische hulpmiddelen, zoals handheld apparaten en instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of grotere apparaten zoals luchtbehandelingssystemen in een OK-omgeving vragen om een mensgerichte benadering, slimme technologie en innovatief denken. Wij ontwerpen altijd in nauwe samenwerking met medisch personeel, patiënten en ontwikkelingspartners.

Samen met onze klanten ontwerpen wij, doorlopen gebruikerstesten, ontwikkelen, helpen bij klinische testen en ondersteunen bij het verkrijgen van certificeringen zoals FDA, EMC, IEC 60601, klasse 1, IIa, IIb MDD.
 
 
Product development of medical devices and e-health solutions

Productontwikkeling van medische instrumenten en e-health oplossingen

Het proces van medisch product design lijkt erg op een normaal ontwerpproces, maar er is meer aandacht voor gebruiksonderzoek, testen en het valideren van oplossingen met medische teams en belanghebbenden in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Het proces vereist ook meer onderzoek en documentatie over normen, gecertificeerde materialen, coatings, weerstand tegen chemische reinigingsmiddelen, algemene hygiëne van het product, waterbestendigheid en veiligheidsnormen.
 

 

 
 
Gebruikerstudies tijdens het medisch product ontwerp

Gebruikerstudies en user trials tijdens het medisch product ontwerp

We betrekken medisch personeel in onze projecten als toekomstige gebruikers van de producten die we ontwerpen. En ook patiënten, die in veel gevallen ook de producten bedienen en gebruiken. We doen observaties, proberen oplossingen uit, organiseren korte effectieve groepssessies, maken interpretaties op het gebied van gebruikersomgeving en verwacht gebruik, om te komen tot eenvoudig, mooi en slim medisch product design.User trials tijdens het medisch product design


Bij een medisch alarmsysteem hielpen zeer effectieve korte sessies met medisch personeel ons te begrijpen dat het bestaande product oneigenlijk werd gebruikt, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond voor patiënten. Deze observaties en sessies hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

 

 

 
 
Ondersteuning op het gebied van certificering van medische apparaten en hulpmiddelen

Ondersteuning op het gebied van certificering van medische apparaten en hulpmiddelen

Wij werken samen met verschillende partners om onze klanten te ondersteunen met het certificering van producten, zowel algemene certificeringen voor CE met betrekking tot mechanische en laagspanning directieven, evenals EMC / ESD-voorschriften.

Daarnaast kunnen we samen met partners ook helpen in de aanvraag en testen voor specifieke medische certificeringen zoals 93/42 / EEG, ICE 60601 of FDA klasse I of II.

Bekijk meer projecten op het gebied van medisch design en design voor gezondheid: Design voor gezondheid
 

 

Bent u geinteresseerd in industrieel design? Ontvang ons Design Magazine.Ontvang nu ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Het Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft pro-actieve productinnovatie en industrieel design nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Wilt u meer weten? Ontvang ons gratis Playbook.contact

BLUELARIX DESIGNWORKS
Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
 
T: 020 820 22 11
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Disclaimer & Copyright
 
 
 
 

 

bluelarix product design on facebook

 

 

referenties