Krachtige innovatieve oplossingen, die een positieve bijdrage leveren in het leven mensen.
 

Ontdek onze industrieel design diensten

Samen met uw team kunnen wij hoogwaardige nieuwe producten creëren, met krachtige innovatieve oplossingen, die een positieve bijdrage leveren in het leven mensen.
Zoals we ook met onze partners Philips, SMF Potok en Maplez Racing Sports een activity monitor, een medisch bio-inactivatie luchtbehandeling systeem en bekroonde inline skate wielen ontwikkelden.
 

Wat we bieden

U kunt ons als partner inschakelen om bijvoorbeeld alleen een design strategie te ontwikkelen voor uw project of alleen een proces van ergonomisch systeem ontwerp te doorlopen.

U kunt ons ook betrekken bij grote delen van uw industrieel design en productontwikkeling projecten, vanaf het prille begin van design strategie en concept design, tot volledige ondersteuning op het gebied van ontwikkeling, engineering, prototyping, testen en voorbereiden voor productie. 
inzicht, design strategie, betekenis, design proces

Design Strategie

We bestuderen grondig de kern-betekenis, gebruikers, gebruikstoepassingen en design styling voor een nieuwe oplossing of product, met behulp van onderzoek en creatieve tools, wat leidt tot een stevig design strategie document.
systeem design, systeem ontwerp

Systeem ontwerp

Producten vereisen een solide systeem ontwerp, met selectie van de juiste componenten en het direct vanaf het begin testen van de functionaliteit om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, zowel functioneel als ergonomisch.
concept design, schetsen, nieuwe concepten

Concept Ontwerp

Handschetsen, het creëren van snelle mockups, testen met gebruikers en in ons team, digitale presentatie schetsen en hoge kwaliteit automotive 3D surface modeling vormen de kern van ons concept design proces.
interactie design, interface design

Interactie Design

Parallel met het concept ontwerp creëert ons team interactie schema's en werkt aan usability, ergonomie en ontwerpt interfaces.
product engineering, 3D CAD engineering, product ontwikkeling

Product Engineering

Functionaliteit en kwaliteit zijn van groot belang om goede producten te creëren, daarom bieden wij high-end product engineering, met CAD surface modelling, FEM analyses, Design for Manufacturing, prototype testen volgens veiligheidsnormen en ondersteuning bij certificeringen.
prototyping, testen, iteraties

Prototypes & Iteraties

Prototyping en testen is een continu proces tijdens een ontwerp project om de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te controleren. Wanneer de vorm, functionaliteit en interactie goed zijn, dan zijn de bestanden klaar voor de uiteindelijke engineering optimalisaties bij een productiebedrijf.
transport design, bouwmachine design, landbouw machine design, trein design, tram design

Design van commerciële voertuigen

Wij ontwerpen en ontwikkelen commerciële voertuigen, nieuwe interieur en exterieur delen voor bouwmachines, landbouwmachines, treinen en trams met Class A surface modeling, hoog ergonomisch niveau en innovatieve nieuwe oplossingen.
medical design, medical engineering, medisch ontwerp, medisch design, medesign

Medisch Design

Wij ontwerpen en ontwikkelen semi-medische en medische apparaten, producten voor persoonlijke gezondheid, producten voor ouderenzorg en revalidatie, inclusief ondersteuning op het gebied van medische certificering.

Starten met een design strategie

Een stevige design strategie helpt ons en onze klanten enorm om richting te vinden in het concept ontwerp stadium en sneller te komen tot waardevolle en betekenisvolle productconcepten.

 

Kern betekenissen

We maken gebruik van een set van 15 cultuur onafhankelijke kern-betekenissen, of core meanings in het Engels. Deze betekenissen blijken universele waarden van mensen te zijn. Terwijl het relatieve belang van deze betekenisvolle ervaringen kunnen variëren en hun interpretatie enigszins kan afwijken, lijken alle culturen deze betekenissen te herkennen. Dit betekent dat er een zekere samenhang is tussen menselijke behoeften die het onderscheid van cultuur en taal overstijgt.

In teambesprekingen selecteren we 1 of 2 kern betekenissen die het beste passen bij het product. Wij gebruiken deze algemeen aanvaarde betekenis om de relatie tussen de gebruiker en het product te beschrijven: welke rol zal het product spelen in het leven van de gebruiker en welke betekenis zal het hebben. Na selectie van een of twee kern betekenissen vertalen we die in vormen, materialen, kleuren en texturen.
 
 
 

Concept Design, de creatie van het beste product concept

Concept ontwerp is een creatief proces waarin we de conclusies van de Design Strategy vertalen naar het best mogelijke product concept.

Het proces bestaat voornamelijk uit ideation, schetsen, creëren van mockups, testen met gebruikers, maken van digitale presentatie schetsen, 3D surface modeling en voortdurend evalueren van de vorm en bruikbaarheid tot een perfect product tot stand is gekomen.
 

Van de Design Strategie naar het beste product concept

We gebruiken de conclusies van de Design Strategie als start voor het concept ontwerp. We gebruiken de gedefinieerde vormen, kleuren en uitstraling van de Design Strategie op de schetsmuur en beginnen het creatieve proces van ideation en schetsen.

Voor elk project maken we een klein team van drie of vier ontwerpers die beginnen met handschetsen en honderden kleine schetsen maken. Ze evalueren de schetsen continu op ergonomie, vorm, de mate waarin ze passen in de strategie, de technische oplossing, maakbaarheid en andere factoren. Sommige van de veelbelovende schetsen worden vertaald schuim modellen, om de vorm in 3D te evalueren.

Tijdens dit proces geven wij u een 'kijkje in de keuken' waarin we ruwe schetsen bespreken en adviseren over de meest veelbelovende design richting.
 
 
 

Iteraties, het komen tot de juiste vorm, interactie en functionaliteit

Het maken van veel mockups helpt om de vorm te verfijnen, stap voor stap verbetert het productconcept tot alles in balans is en klaar is voor verdere ontwikkeling.
 
 

Mockups tijdens het concept ontwerp

We zijn gewend om veel testmodellen bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen.

Deze snel gemaakt mockups helpen ons om functionaliteit en vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we mechanische of elektronische oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in zes of zeven variaties gebruikstesten te doorstaan.
 
 

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Volgende stap: vraag om ons Playbook

Als u op zoek bent naar een design partner die kan helpen om krachtige innovaties te realiseren voor uw onderneming, dan is ons Playbook een goede start om kennis met ons te maken.

Als u het formulier invult, dan sturen we het per email toe.

 1. Naam:
  Vul aub uw naam in.
 2. Email:
  Vul aub een geldig email adres in.
 3. Bedrijfsnaam:
  Vul aub uw bedrijfsnaam in.
 4. Over uw project (optioneel):
  Please let us know your message.

visionaire creativiteit, ontwrichtende innovaties

De manier waarop we industrieel design en productontwikkeling inzetten in ons ontwerpbureau is getest in tientallen projecten.
Om disruptieve innovatie te creëren testen we met gebruikers, zetten krachtige design en psychologie tools in en maken een solide design strategie.

Als u een project met ons wilt bespreken, of als u meer informatie wilt over ons ontwerpbureau of ons ontwerpproces, neem dan contact met ons op.


contact

BLUELARIX DESIGNWORKS
Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
 
T: 020 820 22 11
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Policy
 
 
 
 

 

bluelarix product design on facebook

 

 

referenties