Ontwerpbureau en waar we voor staan


Bluelarix Designworks is een industrieel ontwerpbureau in Amsterdam met een sterk team van ervaren ontwerpers.

Een beetje over ons

We zijn meer dan 10 jaar gevestigd als een ontwerpbureau en werkten aan vele projecten in verschillende sectoren. Tientallen sport producten, medische producten, hoge kwaliteit consumenten producten en tools voor professionals zijn door ons ontworpen, bekroond met awards en wereldwijd succesvol ingezet.
 
 
Ontwerpbureau voor product design.

Onwerpbureau: Innovatie met positieve effecten

Wij zijn als ontwerpbureau ervan overtuigd dat product design moet bijdragen tot een positieve verandering in het leven van mensen. We willen product design voor het goede inzetten.

Soms is zo'n positieve verandering vrij klein, maar ook belangrijk, bijvoorbeeld om mensen te helpen om meer te bewegen in het geval van de Philips ActiveLink.

In andere gevallen kan een verandering groot zijn, zoals het helpen van mensen om te vechten tegen ziekte met een product dat hen helpt om medicijnen zelf te injecteren. Wij helpen als ontwerpbureau bedrijven om moedige stappen te zetten die leiden tot innovatie.

 

Faciliteiten en tools

Tools zijn natuurlijk gewoon tools. Ze maken niet de design kwaliteit, maar het helpt wel om de kwaliteit hoog te houden en efficient te werken. Behalve een geweldig team van getalenteerde industrieel ontwerpers en product engineers, bieden we ook de volgende tools, faciliteiten en netwerk:
 • moderne design studio, met speciale ruimtes voor schetsen en 3d cad engineering
 • grote werkplaats voor prototyping en testen
 • Alias Design voor Class A surface modeling, SolidWorks voor 3D CAD product engineering.
 • 3D printer voor het maken van snelle mockups
 • groot netwerk van (inter)nationale prototyping producenten die voor ons hoge kwaliteit onderdelen maken uit rubber en kunststof tot aerospace aluminium, magnesium en medisch titanium.
 
 
Designagentur für Industriedesign

Waar we als ontwerpbureau voor staan

Tijdens ons ontwerpproces houden wij voortdurend mensen in gedachten. Zoals bij een wiellader machinist die beter concentratie kan houden als gevolg van een beter ontwerp van het interieur van de machine.

We ontwerpen, maken mockups en prototypes, doen gebruikersonderzoeken en testen interactie en ergonomie op echte gebruikers, en creëren zo een duurzame betekenis voor mensen.
 • We geven om mensen
 • Schoonheid en betekenis zijn een perfecte combinatie
 • Uitmuntendheid in creativiteit
 • Alles wat we doen is teamwork
We werken niet voor bedrijven die in onze ogen de gezondheid of het welzijn van mensen of dieren schade toebrengen.

 

Naam en identiteit van ons ontwerpbureau

Ons industrieel ontwerpbureau is vernoemd naar een blauwe boom, de lariks. Omdat de lariks levendig is, onsterfelijk en moedig. De lariks ontwricht tijdschalen, beschaamt het menselijk geheugen, doet denken aan het onvergetelijke.


Historie van ons ontwerpbureau

De eerste plannen voor ons industrieel ontwerpbureau ontstaan in 2006 in Noorwegen waar de oprichters Andreas en Maria op verzoek van een aantal Noorse ondernemers nadenken over het starten van een industrieel ontwerpbureau voor product design. De plannen worden niet in Noorwegen, maar in Nederland werkelijkheid.
 • Het industrieel ontwerpbureau wordt opgericht in het noorden van Nederland en levert one-stop design en productontwikkeling diensten.
 • In 2008 voegen we, naast concept design, engineering en human factors, ook kennis van elektronica en embedded software toe aan ons industrieel ontwerpbureau.
 • In 2010 maken we de stap naar een nieuw bedrijfspand in Amsterdam, waar we ons vestigen tussen andere creatieve bedrijven in de Kauwgomballenfabriek.
 • In 2011 wordt een speciaal lab toegevoegd aan ons industrieel ontwerpbureau voor het maken van mockups en prototypes en voor de ontwikkeling van elektronica en software.
 • In het begin van 2013 verhuist ons industrieel ontwerpbureau naar een grotere studio op "De Overkant", een oude fabriek in Amsterdam Noord.
 • Begin 2014 voegen we opnieuw ruimte toe aan ons industrieel ontwerpbureau, het ontwerpbureau groeit zowel in professionaliteit als omvang van het team.
 • In 2015 is het team opnieuw uitgebreid en winnen we twee 'best sports product' awards op de ISPO.
 • In 2016 is het team uitgebreid en voegen we naast ons industrieel ontwerpbureau een grote werkplaats toe.
 
 
Mercy Ships

Hospitaalschip Africa Mercy

We houden van het werk dat Mercy Ships doet.

Hospitaalschip Africa Mercy van Mercy Ships biedt gratis levensreddende operaties voor mensen waar medische zorg vrijwel niet beschikbaar is. Het is 's werelds grootste civiele hospitaalschip dat state-of-the-art zorg levert aan mensen in wanhopige situaties, volledig gratis.

Veel mensen in Afrika hebben weinig of geen toegang tot gezondheidszorg. Er zijn slechts 2,5 artsen per 10.000 mensen, in vergelijking met 33,3 artsen per 10.000 in Europa. De Africa Mercy brengt vrijwillige medische teams en steriele operatiekamers direct naar mensen die anders zonder zorg zouden zitten.

We houden van de manier waarop zij als vrijwilligers een positieve verandering maken. Daarom ondersteunen wij Mercy Ships.

www.mercyships.nl

 

 

Bent u geinteresseerd in industrieel design? Ontvang ons Design Magazine.Ontvang nu ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Het Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft pro-actieve productinnovatie en industrieel design nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Wilt u meer weten? Ontvang ons gratis Playbook.contact

BLUELARIX DESIGNWORKS
Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
 
T: 020 820 22 11
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Disclaimer & Copyright
 
 
 
 

 

bluelarix product design on facebook

 

 

referenties