Industrieel design van medische, e-health en laboratorium producten

Wij houden van het ontwerpen van producten die mensen helpen om hun gezondheid te verbeteren, meer grip te krijgen op hun ziektebeeld of om artsen en zorginstellingen in staat te stellen om hun patienten beter te kunnen helpen.
We hebben ervaring in het ontwerpen van medische producten, laboratorium apparaten, e-health producten, wearables en algemene zorg producten en en kunnen ondersteunen in het verkrijgen van certificeringen, zoals FDA, EMC, IEC 60601, klasse 1, IIa, IIb MDD.
 
 
 
 

In focus: Bio-Inactivation Device

Het Potok 300 bio-inactivatie apparaat is een hoogwaardig medisch luchtbehandelingsapparaat, speciaal gebouwd voor toepassingen in ziekenhuizen en voor tandartsen.

Het apparaat is gebaseerd op Potok technologie die wordt gebruikt in het International Space Station en daarvoor in het MIR station. Met behulp van speciale nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels gedood. De apparaten werken in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers om te dienen als een zeer efficiënte supplementaire manier om infectie te beheersen.

www.potok.com


 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Maarten-Jan van Fulpen

Fast Focus

"Last year we have successfully worked with Bluelarix Designworks in the product design of a e-health solution. Both business and creative wise Bluelarix Designworks is a very pleasant and professional partner. Andreas' experience and drive is very inspiring. The close collaboration with the design leads to a successful design process and both functional and good looking product design."

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."
 
 

Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“I am impressed! I am positively surprised by the solutions you came up with”

Boudewijn Hoekstra

Niko Home Automation

"Bluelarix Designworks is a well-organised, creative and flexibele hardware design firm. Andreas is an intelligent and easy-going person. Did some good development for parts of the Niko Projects solution."
 

 

 
 

PAM e-health systeem

De Personal Alarm Monitor helpt verzorgingshuizen om efficiënter te werken, terwijl nog steeds uitstekende zorg wordt geboden. De basiseenheid wordt samen met een PAM pols detector geleverd, het biedt patiënten met blindheid, epilepsie, ALS, Duchenne spierdystrofie, Huntington of dementie een veilige en goede manier om op afstand te communiceren met verplegend personeel. Het systeem maakt zorg op afstand, of e-health mogelijk, terwijl het patiënten echte aandacht krijgen en gemoedsrust ervaren.

Het systeem is ontworpen met zowel audio en visuele feedback, wat uniek is in de markt. Bij het indrukken van de alarmknop is het systeem in staat om in 28 talen terug te spreken, waarmee de status van de oproep wordt gecommuniceerd en de patiënt wordt gekalmeerd tot een echte verpleegster het op een afstand overneemt. Ook de LED-ring geeft informatie of het gesprek is ontvangen en hoe lang het zal duren voordat een verpleegkundige komt, door het tonen van een countdown.

www.bprocare.nl
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

5G Medische Tablet Computer

Door middel van deze nieuw ontwikkelde tablet-computer kunnen bewoners van zorgwoningen langer zelfstandig wonen en eenvoudig veel dingen in huis besturen, zoals verlichting, verwarming en ventilatie.

Door de uitstekende audio kenmerken van het product, kan goed een gesprek worden gehouden met medisch personeel op andere locaties. Een geïntegreerde camera helpt bij het voeren van een life chat met een arts.

Het product heeft een krachtige zuinige 1.6Ghz Intel Atom processor, met snel geïntegreerde SSD geheugen, zodat een soepele reactie van het systeem wordt gegarandeerd. Besturing van het product wordt gedaan door een multitouch capacitief touchscreen, bekend van moderne smartphones en consumenten tablets.

www.niko.eu
 
 

 

 

Glucashield

De GlucaShield is een klein, eenvoudig en lichtgewicht product voor kinderen met diabetes en voor ouders van die kinderen. Het is een product voor noodgevallen, waarbij een kind onverwachts in een ernstige hypo valt en het bewustzijn dreigt te verliezen. Omstanders, verzorgers of leerkrachten kunnen eenvoudig het kind helpen met de GlucaShield en een injectie toedienen zodat het kind stabiliseert, waarna er tijd is om een arts erbij te roepen.

Behalve als noodpakket is het product bedoeld om ouders meer gemoedsrust te geven, wetende dat hun kind een dergelijk product draagt, dat helpt in een hypo-situatie. Het product maakt diabetes een onderwerp om over te praten met docenten en verzorgers en geeft onervaren mensen de mogelijkheid om hulp te bieden.
 
 
 

 

 

Philips Activity Monitor 4

De Activity Monitor 4 heeft een ingebouwde hartslag sensor, kleurendisplay en touch-knoppen voor eenvoudige bediening.

Het product wordt geleverd met een stijlvolle polsband. Draag de Activity Monitor eerst 8 dagen lang om een nauwkeurige evaluatie van je activiteitenniveau te krijgen en baseline neer te zetten. ActiveLink leert van je bewegingen en maakt vervolgens aangepaste doelen, afhankelijk van hoe actief je bent en wilt zijn.
www.philips.com
 
 
 

 

 

Wired PAS persoonlijk medisch alarm

Een medisch alarmsysteem, waarbij de gebruiker kan bellen voor hulp in het ziekenhuis of verzorgingstehuizen.

De rubberen band is zodanig ontworpen dat de kabel niet gevaardlijk om de nek van de patiënt kan geraken, terwijl deze slaapt en mogelijk woelt en draait in zijn slaap.

Observaties en sessies met medisch personeel hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

www.niko.eu
 
 
 

 

 

Longavita ergonomische tandenborstel

Ergonomisch tandenborstel, met een enigszins vergrote borstelzone. De borstel kan worden omgedraaid, terwijl de ergonomische eigenschappen goed blijven.

De borstelkop is met een dunne nek aan de greep bevestigd, waardoor de mond niet teveel open hoeft tijdens het poetsen.

De grip oppervlakken zijn ontworpen voor een comfortabele positie van de duim en vingers en past mooi in de palm van de hand.
 
 
 

 

 
 

5G Medical Touchscreen Docking

Duidelijk vormgegeven docking station voor de 5G medische tablet computer.

Het product biedt bescherming en aansluitingen voor stroom en Ethernet.
www.niko.eu
 
 

We hebben een Playbook voor u gemaakt

Het kiezen van een design partner is een belangrijke beslissing, dat begrijpen wij. Om u te helpen die beslissing te evalueren, hebben we een Playbook voor u voorbereid.

Playbooks worden normaal gebruikt in de sport, met beschrijvingen en schema's van het spel van een team. In het theater bevat een playbook het script van de toneelstukken.

Ons playbook biedt een overzicht van onze competenties, manier van partnerschap tijdens industrieel design projecten, unieke subscription-model, 'kijkje-in-de-keuken' sessies en een aantal case studies.

Vul het formulier hieronder in om ons Playbook te ontvangen.

Aanmelding Design Magazine

Ontvang nu ook gratis ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Volgende stap: vraag om ons Playbook

Als u op zoek bent naar een design partner die kan helpen om krachtige innovaties te realiseren voor uw onderneming, dan is ons Playbook een goede start om kennis met ons te maken.

Als u het formulier invult, dan sturen we het per email toe.

 1. Naam:
  Vul aub uw naam in.
 2. Email:
  Vul aub een geldig email adres in.
 3. Bedrijfsnaam:
  Vul aub uw bedrijfsnaam in.
 4. Over uw project (optioneel):
  Please let us know your message.

Product design, visionaire creativiteit, ontwrichtende innovaties

In de loop van de jaren hielpen we grote en kleine ondernemingen met industrieel design en productontwikkeling van vele nieuwe sportproducten, medische apparatuur, consumentenproducten en professionele tools.
Veel van onze producten worden succesvol wereldwijd ingezet, een aantal wonnen prijzen zoals ISPO en Red Dot.

De manier waarop we industrieel design en productontwikkeling inzetten is getest in tientallen projecten. We testen met gebruikers, zetten krachtige design en psychologie tools in en komen tot een solide design strategie. Dat geeft meteen focus en houvast.

We betrekken uw team vanaf het eerste stadium met 'kijkje-in-the-keuken' sessies waarin we beslissingen nemen als gelijkwaardige partners op basis van functionele mockups, industrieel design vorm studies, engineering oplossingen en ergonomisch onderzoek.

Dat leidt niet alleen tot goed industrieel design, maar communiceert vooral de strategische kernwaarden van uw onderneming.


contact

BLUELARIX DESIGNWORKS
Gedempt Hamerkanaal 253
1021 KP Amsterdam
 
T: 020 820 22 11
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Privacy Policy
 
 
 
 

 

bluelarix product design on facebook

 

 

referenties